Hőszigetelés kalkulátor

REVCO SILICATE HOMLOKZATFESTÉK

Gyárilag előkevert matt falfesték

Termékleírás

REVCO SILICATE gyárilag előkevert, káli vízüveg kötőanyagot, pigmenteket, töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, jó fedőképességű és kiváló páraáteresztő képességgel rendelkező, matt homlokzatfesték.

Alkalmas régi és új ásványi alapvakolatokra, cement vagy mészcement kötésű alapfelületen. Műemléki épületek felületeinek tartós bevonata. Jól kapcsolódó vegyi kötést képez meszes-cementes ásványi alapfelületeken.

MŰSZAKI TÁJÉKOZTATÓ

Alapfelület jellemzői:

Az alapfelület por- és szennyeződés, valamint mozgás- és zsugorodásmentes legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen szilárd. Régi felületek festése esetén a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, illetve a nagyobb repedéseket kaparjuk ki. A diszperziós, vagy enyves festékeket, sókivirágzásokat el kell távolítani. Az alapfelület hibáit cementhabarccsal javítsuk ki. A repedéseknél és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánál alkalmazzunk átfedő megerősítő szalagozást. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek.

Előkészítés és alapozás:

Az alapozást a festés előtt min. 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, valamint arra, hogy az alapozó teljesen szilárd, száraz legyen. A munka megkezdése előtt ellenőrizzük a színt és a gyártási dátumokat. Amennyiben eltérő gyártási dátumú vödröket találunk, úgy az egy falfelületre való mennyiséget nagyobb edényben keverjük össze. A festés előtt az üveg felületeket fokozottan védjük, mert a festék maradandó foltosodást okozhat.

Alapozás:

REVCO SILICATE falimpregnálóval, erősen nedvszívó alapfelület esetén.

Anyagszükséglet: 0,1-0,2 l/m2

Felhordás:

A felhordás eszközei: Henger, ecset vagy szórópisztoly.

A feldolgozás módja: Egyenletesen felhordva, több irányban dolgozzuk el.

A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Műszaki adatok:

Anyagszükséglet: Kevésbé nedvszívó egyenletes alapfelület esetén: 9-10 m2/l ajánlott hígítás mellett, egy rétegben. Erősen nedvszívó egyenetlen, stukturált felület esetén: 5-7 m2/l ajánlott hígítás mellett, egy rétegben.

SILICATE kültéri falfesték takaróképessége alapfelülettől függően változó, normál körülmények között két rétegben ajánljuk. Az anyag a növekvő hígítás során veszít fedőképességéből, tapadási és kopási szilárdságából. Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni. Erőteljes színek választása esetén, amennyiben a régi és az új szín közötti eltérés jelentős, három rétegű festés szükséges lehet, tehát az anyagszükséglet megnő.

Hígítás: Kizárólag SILICATE falimpregnálóval! 0,5-0,7 l/vödör

Színezés: REVCO VARIO színkártya meghatározott színeiben kapható.

Feldolgozási hőmérséklet: A levegő magas páratartalma és az alacsony hőmérséklet késleltetik a kötést. +8°C alatt tilos feldolgozni. A teljes száradásig óvni kell az esőtől és a fagytól. A bevonandó felületek környezetét, különösen az üveget védeni kell. A szerszámok közvetlenül a használat után vízzel tisztíthatók.

Teljes száradási idő: 6 óra, Átvonhatóság: 24 óra múlva

A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők.

Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Tisztítás: Amennyiben szükséges, finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!

Eltarthatósági idő: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 1 évig. A vödröket a használat után gondosan le kell zárni!

Kiszerelés: nettó10 liter

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

Tudnivalók:

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C fölötti hőmérséklettől.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

A mintaanyagokon, színkártyákon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható.