Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE PROTECT COLOR BEVONÓANYAG

Hosszabbítja a homlokzati vakolatok, illetve homlokzati falfestékek színtartósságát a tűző nap és az egyre intenzívebb UV sugárzással szemben. Megerősíti a felületet, vízlepergető hatású és kiváló öntisztuló felületet képez

Termékleírás

A bevonó anyag hosszabbítja a kényes színű homlokzati vakolatok, illetve homlokzati falfestékek színtartósságát a tűző nap és az egyre intenzívebb UV sugárzással szemben. Ezért új épületek homlokzatára is már közvetlenül a színezőanyag száradása után felhordható az azonnali védelem érdekében. Régi homlokzatok tompa, UV sugárzástól meggyengült színei a PROTECT COLOR bevonó anyag felhordása után nagymértékben visszanyerik eredeti színeiket. Az UV védelem mellett impregnálja, megerősíti a felületet, vízlepergető hatású és kiváló öntisztuló felületet képez! Német laborban, német precizitással, kiváló fejlesztési technológiai háttérrel, beszállítóinkkal közösen fejlesztettük ki a PROTECT COLOR bevonó anyagot. Fontos tudnivaló: Az extra erős UV sugárzás nem kizárólag az élőlényekre káros, hanem az épületeink napfénynek kitett felületeire is. (továbbá tetők, homlokzatok, nyílászárók, burkolatok, kertibútorok, stb.) Az UV ártalom több módon is megmutatkozik, pl. szín elvesztése, anyag gyengülése, felületi és szerkezeti sérülések, szigetelő képesség romlása, rövidebb élettartam.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Régi és új épületeknél homlokzati vakolatok, lábazati vakolatok, homlokzati falfestékek (akril bázisú) utólagos felületi kezelésére.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Egyenletes, sérülésmentes, megtisztított legyen.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

A bevonó anyagot mindig száraz, tiszta, pormentes felületre kell felhordani 2 rétegben. A 2 réteg között +20°C felületi és léghőmérséklet esetén minimum 4 óra száradási időt kell biztosítani. Nedves, párás, csapadékos időben a bevonó anyagot nem szabad felhasználni. Felhordás után legalább 24 órán át védeni kell a csapadéktól, illetve nedvességtől. A felhordás és száradási idő alatt a felületi és léghőmérséklet 10°C alá nem süllyedhet.

FONTOS TUDNIVALÓK

A bevonó anyagba idegen anyagot belekeverni tilos! A PROTECT COLOR bevonó anyag teljes felületre történő felhordása előtt javasolt felület próbát végezni! A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a száradást. Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli! A termék felhasználása szakértelmet igényel!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 1062-1

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: 2 rétegben 0,2 l / m2.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,
a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően
Hígítás: nem hígítható!
Javasolt rétegszám: 2 réteg.
Felhordás eszközei: ecset, henger, szórópisztoly.
Átvonhatóság: min. 4 óra.
Száradási idő: ~24 óra.
Hőmérséklet: +10°C – + 25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Kültéri/beltéri: kültéri felhasználásra.
Tisztíthatóság:  finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!
Tűzvédelmi besorolás: F.