Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE WASSER DUO KÉTKOMPONENSŰ KENHETŐ VÍZSZIGETELÉS

Kétkomponensű, vizes bázisú, felhasználásra kész, flexibilis, vízzáró, nagy rugalmasságú, egyszerűen felhordható, repedésáthidaló képességgel bíró kenhető szigetelés

Termékleírás

Kétkomponensű, szürke színű, vizes bázisú, felhasználásra kész, flexibilis, vízzáró, nagy rugalmasságú, egyszerűen felhordható, repedésáthidaló képességgel bíró kenhető szigetelés.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Kül – és beltéri felhasználásra, fürdőszobák, zuhanyzók, erkélyek, teraszok, medencék hidegburkolati rétegrendjében. Épületszerkezetek, ásványi alapfelületek, betonfelületek védelmére és víz elleni szigeteléseként. A WASSER DUO alkalmazható negatív -és pozitív víznyomás elleni védelem esetén is. Nedves, nem kellően száraz alapfelületen a WASSER DUO nem használható!

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Az alapfelület teljesen tiszta, szilárd, sérülésmentes, por – és szennyeződés, olaj, zsír, leválasztószer, illetve laza részektől mentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felület legyen sík, homogén. Kültéri aljzatok esetén a felület lejtése minimum 1% legyen. a falcsatlakozások mentén hajlaterősítés szükséges. A nem megfelelően szilárd részeket a felhordás előtt el kell távolítani!

Erősen szívó alapfelületet a szívóképesség csökkentésére Ground FIX mélyalapozóval alapozni szükséges. A WASSER DUO-t csak a mélyalapozó száradását követően szabad felhordani.

ALAPOZÁS

A szigetelendő felületet nedvszívásának csökkentésére szükséges a GROUND FIX univerzális mélyalapozó használata a megfelelő tapadás elősegítésére. A WASSER DUO kenhető vízszigetelő anyagot csak a mélyalapozó teljes száradása után szabad felhordani.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

Habarcs előkészítése:

Alacsony fordulatszámú keverőgéppel folyamatosan keverve, öntse a poralakú A komponenst az előzőleg egy tiszta keverőedénybe kitöltött folyékony B komponenshez. Mindkét komponens teljes tartalmát egyszerre használja fel. Keverje a WASSER DUO-t alaposan mindaddig, amíg a habarcs tökéletesen simává, csomómentessé és homogénné válik. Győződjön meg arról, hogy az edény falára illetve aljára tapadt port is megfelelően elkeverte. A habarcsot kézzel ne keverje!

Habarcs felhordása:

A bekevert WASSER DUO-t 60 percen belül fel kell használni. A felület megfelelő előkészítése után először a szükséges rendszerkiegészítőket (pl. hajlaterősítő szalag, dilatációs szalag) helyezze el, és ragassza fel WASSER DUO-val. Az alaposan bekevert WASSER-DUO-t az előkészített alapfelületre két, egymástól független munkafolyamatban, hiánytalanul, egyenletes vastagságban a teljes felületre kell felhordani. A két réteg felhordása között a száradási időt meg kell várni! Ügyeljünk a teljes fedettségre és az egyenletes eloszlásra.

FONTOS TUDNIVALÓK

A termék felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5 és + 25 °C között legyen. Víznyomásnak kitett felületek esetén üvegszövet hálóerősítést szükséges alkalmazni, megfelelő átfedéssel. Az elkészült bevonatot védeni kell a hirtelen száradástól és a csapadéktól. A WASSER-DUO kenhető vízszigetelés párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. A rétegvastagság, hőmérséklet, páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termékhez más anyagot hozzáadni tilos! Padlófűtéssel ellátott felület esetén az anyag bedolgozása és kötésideje alatt a fűtés ne üzemeljen! Termékeinkhez az A és B komponensek felhasználásán kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! Az elkészült felületre hidegburkolat ragasztása kizárólag Superflex vagy Premium csemperagasztóval történhet. A szerszámokat használat után vízzel azonnal mossuk el! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az ide vonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.) hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 14891

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: 1,7 kg/m2/réteg a felülettől és a szívóképességtől függően.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Hígítás:
Nem higítható tovább
Rétegvastagság: 2 mm
Keverék színe: szürke
Felhordás eszközei: rozsdamentes glettvas, ecset, henger,
Átvonhatóság: 4-6 óra.
Járható/Burkolható: ~24 óra.
Hőmérséklet: +5°C – +25°C között.
Páratartalom:  a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Tapadószilárdság (28 napos): 1,64 mPa
Kültéri/beltéri: kültéri, beltéri felhasználásra.
Tűzvédelmi besorolás: F