Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE SPACHTELMASSEN, SIMÍTÓ VAKOLAT

Páraáteresztő kül- és beltéri simítóhabarcs. Jó alapfelületet képez a festékek vakolatok felhordására

Termékleírás

Gyárilag előkevert, felhasználásra kész, vízzel keverhető, páraáteresztő kültéri és beltéri simítóhabarcs.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Bel- és kültérben cement, mész-cement alapvakolatok felületi egalizálására, simítására. Jó alapfelületet képez festékek, vakolatok felhordására.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felület legyen sík, homogén, sérülésmentes. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, vagy nem rendelkezik megfelelő vízszigeteléssel, a vakolat nem alkalmazható.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

A simító vakolatot (7–8 l/25 kg zsák ) csapvíz hozzáadásával csomómentesre keverjük. A felhordás simító, vagy vakoló deszkával végezzük. Javasolt maximális rétegvastagság egy rétegben 2 mm. A simító vakolatot bekeverés után 2–3 órán belül fel kell használni. Megkötött terméket újra felhasználni nem lehet. Az elkészült felületet a száradás és kötés ideje alatt védjük az időjárás viszontagságaitól (eső, fagy, erős napsütés), szükség esetén (utókezelés) nedvesen kell tartani.

FONTOS TUDNIVALÓK

+5°C alatti felületi és léghőmérsékletnél a simítóhabarcs nem használható. A simított felületet a száradás és kötés ideje alatt nem érheti fagy és tűző napon ne használja. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt.  Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. Fal és mennyezetfűtés esetén a rendszert a simítóhabarcs teljes szilárdulásáig TILOS üzemeltetni. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 998–1:2003 Falszerkezeti habarcsok előírásai.

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: 1,4 kg/m²/1 mm. Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Bekeverés:
~7–8 l csapvíz 1 zsák/25 kg simító vakolathoz.
Felhordás eszközei: simító, vagy vakoló deszka.
Bedolgozási idő: 2 – 3 óra.
Rétegvastagság: max. 2 mm/réteg.
Száradási idő: ~24 óra.
Átvonhatóság:  ~48 óra.
Tapadószilárdság: ≥0,7 N/mm2.
Hajlítószilárdság: ≥0,5 N/mm2.
Páraáteresztő képesség: μ 10.
Hővezetési tényező: <0,80 W/mK.
Hőmérséklet: +5°C – +25°C között.
Páratartalom: a megadott  értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt.
Tűzvédelmi besorolás: Nem tűzveszélyes