Hőszigetelés kalkulátor

THERMODAM Akril vékonyvakolat

Felhasználásra kész, akril diszperzió bázisú, színezett vakolat.

Termékleírás

Alkalmazási terület

Homlokzatok és belső falfelületek védelmére és díszítésére, ásványi vakolatokon és tapaszokon, betonon, szerves kötőanyagú simító tapaszokon, Thermodam homlokzati hőszigetelő rendszer végső bevonataként. Szakemberek számára készült termék.

Termékjellemzők

A Thermodam akril vakolat diszperziós akrilgyantából, osztályozott szemcseméretű, természetes ásványi töltőanyagból, és UV-álló pigmentekből gyártott dekoratív, rusztikus hatású bevonat. Kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, rugalmas, jó repedésáthidaló tulajdonságú, kiemelkedő védelemmel az időjárás hatásaival szemben.

Kaparthatású 1,5mm-es, és gördülőszemcsés 2mm-es szemcseméretekben elérhető. A Thermodam számítógépes színkeverő rendszerén színezhető. Rozsdamentes simítóval, szórással egyaránt felhordható.

Használati utasítás

Alapfelület előkészítés

Az alapozás megkezdése előtt a laza, málló részeket el kell távolítani, és a hibákat ki kell javítani. A gombás, algás felületeket el kell távolítani.

Csak a teljes keresztmetszetében átszáradt, megfelelő szilárdságú, hibátlan, portól és szennyeződéstől, nedvességtől mentes simított alapra hordjuk fel a Thermodam akril vakolatalapozót festő henger vagy ecset segítségével.

Felhasználás

A Thermodam akril vékonyvakolatot lassú járású keverővel a felhasználás előtt alaposan keverje át, amennyiben szükséges vízzel hígítható (legfeljebb 0,5-1 dl vödrönként).

Más termékekkel nem keverhető. A vakolatot az alapozó száradása után (24 óra) rozsdamentes acélsimítóval hordja fel és ezt követően dörzsölje át a felületet. Egyenletesen, megszakítás nélkül kell dolgozni.

A választott szín megfelelőségét felhordás előtt vödrönként ellenőrizze! Javasolt próbafelhordást végezni a szín ellenőrzése és a pontos anyagszükséglet meghatározása érdekében.

Dörzsölt struktúra: Rövid száradás után műanyag simítóval, körkörösen, függőlegesen vagy vízszintesen kell kialakítani a struktúrát.

Kapart struktúra: A felhúzás után rögtön műanyag simítóval körkörösen kell eldörzsölni.

Műszaki jellemzők

Termékösszetétel: Akrilgyanta diszperziós kötőanyag, pigmentek, víz, adalékszerek és töltőanyagok
Hígíthatóság: 25 kg vakolathoz legfeljebb 0,5-1 dl víz
Színezhető: Thermodam és az NCS színkártyák színeiben
Száradási idő: Tapintásra kb 2-3 óra, teljes száradás kb. 24 óra, a hőmérséklet és a páratartalomtól függően
Anyagszükséglet: Kapart struktúra: 2,4-2,6 kg/m2 dörzsölt struktúra: 2,8-3,0 kg/m2
Sűrűség: Méretenként változó

Figyelmeztetés

A vakolat felhordása csak megfelelő időjárási körülmények között lehetséges: a levegő és a falfelület hőmérséklete ne legyen +5°C-nál alacsonyabb és ne legyen +25°C-nál magasabb.

A homlokzat felületeit közvetlen napsütéstől, széltől és a csapadéktól takarással védjük, de a védelem ellenére eső, köd, erős szél esetén ne dolgozzunk.

Minőségét megőrzi

Eredeti csomagolásban, fagytól, nedvességtől, tűző naptól védve 1 évig.

Csomagolás, kiszerelés

25kg légmentesen záró műanyag vödörben.

Megjegyzés

Ezen a műszaki adatlapon feltüntetett adatokat legjobb tudásunk szerinti tapasztalataink alapján adjuk meg. Az adatokat a mindenkori építménnyel, alkalmazási céllal és a különleges helyi igénybevételekkel összhangba kell hozni. Kritikus alkalmazási terület esetén próbafelhordást kell végezni.

Ezt fenntartva vállalunk felelősséget az adatok helyességéért eladási és szállítási feltételeink keretében.

A munkatársaink által adott, az adatlaptól eltérő ajánlások csak akkor kötelező érvényűek ránk nézve, ha azok írásos formában megerősítésre kerülnek. Minden esetben az általános szakmai ismereteknek megfelelően kell az anyagokat beépíteni.