Hőszigetelés kalkulátor

REVCO WOOD-LINE LAZÚR

Termékleírás

REVCO WOOD-LINE lazúr gyárilag előkevert, vizes műgyanta bázisú, pigmenteket és tulajdonság javító adalékokat tartalmazó, a fa erezetét kiemelő, selyemfényű, kiváló kopásállóságú lazúr. Gyorsan szárad, 24 óra után blokkálló, tehát az egymáshoz tapadó fafelületek, pl. nyílászárók bevonásánál a 24 órát száradó bevonat nem tapad össze. Színét sokáig megtartja, könnyen javítható.

Alkalmas új, kültéri és beltéri fa (korlát, kerítés, pergola, oromdeszka, bútor, nyílászáró, hajópadló, stb.) felületek díszítésére, gondoskodik azok védelméről, időjárásállóságáról és tisztíthatóságáról.

Kapcsolódó videók:

Woodline Lazur

Az alapfelület por-, gyanta- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felületen lévő hibákat, egyenetlenségeket, száradási repedéseket a munkák megkezdése előtt, az alapfelület anyagának és homogenitásának (a fa színének) megfelelően javítsuk ki. Régi lakkozott felületek újra lazúrozása előtt, a régi réteget teljes rétegvastagságában csiszoljuk le a felületről. Egyes trópusi fafajták, vagy nem kellően száraz anyag lazúrozása során elszíneződés tapasztalható. Felhívjuk a figyelmet, hogy minden fának (azonos fajtán belül is) más a nedvszívó képessége, amely a felület végleges színét is befolyásolja. A lazúr felhordása előtt lássuk el a felületet a szükséges REVCO WOOD-LINE alapozó beeresztésével.

Figyelem! Tűz-gátló vagy gomba-gátló adalékkal kezelt vagy áztatott felület esetén készítsünk próbafelületet.

Előkészítés és alapozás

Kültéri felhasználás esetén minden esetben alkalmazzunk egy réteg REVCO WOOD-LINE alapozót. A lazúrt a munkálatok megkezdése előtt rázzuk össze vagy keverjük fel, illetve a munka végzése során is időnként keverjük át az anyagot az egyenletes színhatás érdekében.

A natúr, színezetlen lazúr csak beltérben használható! Csak olyan faanyagok bevonására javasoljuk, amelyek tartósan nem érintkeznek vízzel vagy talajnedvességgel. Kültérben trópusi fák bevonására nem ajánljuk!

Az alapozás után, és ha szükséges, az első réteg lazúrozást követően, végezzünk finom csiszolást.

Felhordás

A felhordás eszköze: Henger, ecset vagy szórópisztoly.

A felhordás módja: Ügyeljünk az anyag egyenletes és a fa szálirányával megegyező eldolgozására.

REVCO WOOD-LINE lazúr takaróképessége függ a színtől, az alapfelület nedvszívó képességétől és a felhordási módtól. Felhordását 2 vagy 3 rétegben ajánljuk:

Beltérben: Alapozás nélkül, 2 réteg lazúr.

Kültérben: Az időjárásnak kevésbé kitett felületeken 1 réteg REVCO WOOD-LINE alapozó + 2 réteg REVCO WOOD-LINE lazúr. Az időjárásnak jobban kitett felületeken 1 réteg REVCO WOOD-LINE alapozó + 3 réteg REVCO WOOD-LINE lazúr.

Az időjárásnak jobban kitett felületeken javasoljuk a bevonat 3-4 évenkénti újralazúrozását!

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Műszaki adatok

Anyagszükséglet: 10-12 m2/liter/réteg

Javasolt rétegszám: Minimum 2 réteg.

Hígítás: Beltérben, puha fánál maximum 10% csapvízzel, az első rétegben.

Színezés: Gyárilag előkeverve 67 színárnyalatban.

Feldolgozási hőmérséklet: A levegő és a felület hőfoka is +5°C – +25°C között legyen! Ne alkalmazzuk az anyagot erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt repedéseket okozhatnak.

Átvonhatóság: 2 óra múlva.

A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Tisztítás: Amennyiben szükséges, a kész felület tiszta csapvízzel és puha sörtéjű kefével tisztítható. Kerülje az erős vegyi összetételű tisztítószerek, súrolószerek használatát!

Eltarthatósági idő: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 2 évig.

Használat után a dobozt gondosan le kell zárni. Tárolás előtt a doboz felfordításával csökkenthető a felületi bőrképződés.

Kiszerelés: nettó 1 liter, nettó 5 liter

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

Tudnivalók

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C feletti hőmérséklettől.

A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el a vödrön lévő feliratot és az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és az ismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük, ez azonban nem mentesíti a felhasználót előzetes gyakorlati próba és szín ellenőrzés elvégzése alól. A felhordás megkezdése után színreklamációt nem fogadunk el.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.