Hőszigetelés kalkulátor

REVCO SILICATE FALIMPREGNÁLÓ

Termékleírás

REVCO SILICATE falimpregnáló gyárilag előkevert, káli vízüveg kötőanyagot, és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, matt fehér alapozó, amely a REVCO SILICATE homlokzatfalfesték alapozója ásványi alapfelületeken.

MŰSZAKI TÁJÉKOZTATÓ

Alapfelület jellemzői

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint mozgás- és zsugorodásmentes legyen. A vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen szilárd. Régi felületek festése esetén a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, illetve a nagyobb repedéseket kaparjuk ki. A diszperziós vagy enyves festékeket, sókivirágzásokat el kell távolítani. Az alapfelület hibáit cementhabarccsal javítsuk ki. A repedéseknél és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánál alkalmazzunk átfedő, megerősítő szalagozást. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek.

Előkészítés és alapozás

Az alapozást a festés előtt minimum 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, valamint arra, hogy a következő réteg feldolgozása előtt az alapozó teljesen szilárd, száraz legyen. Az alapozás előtt az üveg felületeket fokozottan védjük, mert a falimpregnáló maradandó foltosodást okozhat.

Felhordás

A felhordás eszközei: Henger, ecset vagy szórópisztoly.

A felhordás módja: Egyenletesen felhordva, több irányban dolgozzuk el.

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után, csak mechanikai úton távolítható el.

Műszaki adatok

Anyagszükséglet: 0,1 – 0,3 liter/maz alapfelület nedvszívó képességétől függően.

Hígítás: Nem szükséges.

Feldolgozási hőmérséklet: A levegő magas páratartalma és az alacsony hőmérséklet késleltetik a kötést. +8°C alatt tilos feldolgozni!

Szezonális termék! Kapható március 15-től október 15-ig.

Teljes száradási idő: 3 óra, Átvonható: 24 óra múlva.

A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával (hőmérséklet, páratartalom) a felhordási, száradási tulajdonságok megváltoznak.

Tárolás: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 1 évig. A vödröket a használat után gondosan le kell zárni!

Kiszerelés: nettó 10 liter

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

Tudnivalók

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C fölötti hőmérséklettől. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.