Hőszigetelés kalkulátor

REVCO REMIX COVER LÁBAZAT- ÉS BETONFESTÉK

Termékleírás

REVCO REMIX COVER gyárilag előkevert, jó fedőképességű, kiváló kopásállóságú, matt lábazat- és betonfesték.

Alkalmas régi és új épületek külső-belső vakolt, lábazati hőszigetelő rendszer, beton, azbesztcement, tégla felületeinek festésére, illetve lábazatok átvonására. Használható meglévő magas tapadó szilárdságú, beltéri gyalogos járófelületek átfestésére.

Az egyes színek WHITE (fehér) szín hozzáadásával világosíthatóak, illetve egymással kombinálhatóak, így egyéni színek is kikeverhetőek. Színezhető egyedi receptúra alapján a Revco Színező Rendszerben.

MŰSZAKI TÁJÉKOZTATÓ:

 

Alapfelület jellemzői:

Az alapfelület por- és szennyeződés, valamint mozgás- és zsugorodásmentes legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen szilárd. Régi felületek festése esetén a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, illetve a nagyobb repedéseket kaparjuk ki. Az alapfelület hibáit cementhabarccsal javítsuk ki, a repedéseknél és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánál alkalmazzunk átfedő megerősítő szalagozást. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek.

 

Előkészítés és alapozás:

A megelőző munkálatokból származó vagy egyéb okokból a felületen lévő por réteget távolítsuk el. Nagy nedvszívású alapfelület – mint régi vakolat, pórusbeton, kőporos felület vagy javított alapvakolat – festése előtt szükséges a REVCO PRIMER falimpregnáló használata. A lábazatfestéket a munkálatok megkezdése előtt keverjük fel, ezt a folyamatot fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük, kis fordulatszámon.

 

Felhordás:

A felhordás eszköze: pamuthenger, ecset vagy airless szórópisztoly.

A felhordás módja: ügyeljünk az anyag egyenletes eldolgozására! A sötétebb színek hengerrel történő felhordása esetén, kétirányú, egymásra merőleges hengerezés is szükséges, a megfelelő takarás elérése érdekében. A REVCO REMIX COVER lábazat- és betonfesték takaróképessége alapfelülettől függően változó, normál körülmények között két rétegben ajánljuk. Az anyag a növekvő hígítás során veszít fedőképességéből, tapadási és kopási szilárdságából. Durvább felületek anyagigényét fontos a helyszínen ellenőrizni!

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Műszaki adatok:

Anyagszükséglet:

Kevésbé nedvszívó, egyenletes alapfelület esetén: 0,1-0,15 liter/m2/réteg ajánlott hígítás mellett.

Erősen nedvszívó, egyenetlen, strukturált felület esetén: 0,2-0,25 liter/m2/réteg ajánlott hígítás mellett.

Az anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Javasolt rétegszám: Minimum 2 réteg.

Hígítás: Maximum 5 % csapvízzel, csomó és kicsapódás nélkül.

Színezés: Gyárilag előkevert színek: White, Black, Antracit, Gray, Brown, Dark Brown, Red, Rubin, Terracotta, Green színekben, amelyek a kiszerelések arányában egymással keverhetőek. A Revco Színező Rendszerben színezhető egyedi receptúra alapján.

Feldolgozási hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőmérséklete is +5°C – +25°C között legyen! Ne alkalmazzuk az anyagot erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt repedéseket okozhatnak!

Tapadási száradás: 3 óra, Átvonhatóság: 12 óra múlva.

A megadott értékek 20°C-on és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Tisztítás: Amennyiben szükséges, finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!

Eltarthatósági idő: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 2 évig. A vödröket használat után gondosan le kell zárni!

Kiszerelés: nettó 1 liter, nettó 4 liter, nettó 16 liter

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

 

Tudnivalók:

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C feletti hőmérséklettől. A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el a vödrön lévő feliratot és az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és az ismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük, ez azonban nem mentesíti a felhasználót előzetes gyakorlati próba és szín ellenőrzés elvégzése alól. A felhordás megkezdése után színreklamációt nem fogadunk el.

A mintaanyagokon lévő színek tájékoztató jellegűek, a feldolgozásából és az időjárási különbségből adódóan a teljes színazonosság nem garantálható.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.