Hőszigetelés kalkulátor

REVCO PRIMER VAKOLATALAPOZÓ

Gyárilag előkevert vödrös kiszerelésű alapozó

Termékleírás

REVCO PRIMER vakolatalapozó gyárilag előkevert, műgyanta diszperziós kötőanyagú, ásványi töltőanyagokat, tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, vödrös kiszerelésű, matt, fehér alapozó, amely a választott vakolat színéhez illeszkedő árnyalatra színezhető.

Alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső falazatainak színvakolást és lábazati díszítővakolást megelőző alapozására.

Kapcsolódó videók:

Primer vakolat alapozó szakszerű alkalmazása

MŰSZAKI TÁJÉKOZTATÓ

Alapfelület jellemzői

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület szilárd, valamint mozgás- és zsugorodásmentes legyen. A felületnek simítottnak, vagy gletteltnek kell lennie. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat, az alapozást megelőzően javítsuk ki. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek. A REVCO PRIMER vakolatalapozó nem alkalmas a felület hibáinak kijavítására, azt cementhabarccsal végezhetjük.

Előkészítés és alapozás

Nagy nedvszívású alapfelület – mint régi mész-cement vakolat, pórusbeton vagy perlites alapvakolat – esetén az alapozót maximum 6 dl csapvízzel lehet hígítani. Amennyiben szükséges REVCO RIMER falimpregnálóval is alapozni kell.

Hőszigetelő rendszerre történő feldolgozás esetén 4 dl csapvízzel lehet hígítani! A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására! Minden esetben a vékonyvakolat színéhez javasolt alapozót használjunk! Amennyiben az alapfelületen eltérő anyagok találhatók, a színező vakolat színeltérésének elkerülése érdekében, vakolat alapozás előtt feltétlenül használjon REVCO PRIMER falimpregnálót!

Felhordás

A felhordás eszköze: Pamuthenger, ecset vagy airless szórópisztoly.

A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Műszaki adatok

Anyagszükséglet: 0,2 kg/m2 hőszigetelő rendszerre feldolgozva, 0,3-0,4 kg/m2 erősen nedvszívó alapfelület esetén.

Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Javasolt rétegszám: Minimum 1 réteg.

Hígítás: Nagy nedvszívású alapfelület esetén maximum 6 dl csapvízzel, hőszigetelő rendszerre történő feldolgozás esetén maximum 4 dl csapvízzel hígítható.

Színezés: A választott vakolat színével megegyezően.

Feldolgozási hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőfoka is +5°C – +25°C között legyen!

Teljes száradási idő: 8 óra, Átvonhatóság: 24 óra múlva.

A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Eltarthatósági idő: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 2 évig. Használat után gondosan le kell zárni!

Kiszerelés: nettó 3,75 kg, nettó 15 kg

A nyilatkozat szerinti teljesítmény érték: NPA (No Performance Assessed)

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

Tudnivalók

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C feletti hőmérséklettől.

A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el a vödrön lévő feliratot és az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A termékismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük, ez azonban nem mentesíti a felhasználót előzetes gyakorlati próba és szín ellenőrzés elvégzése alól. A felhordás megkezdése után színreklamációt nem fogadunk el.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.

Figyelem!

Mindig az anyaghoz javasolt, színezett alapozót használjunk.

A REVCO VARIO színkártyán szereplő valamennyi szín mellett található egy szám, ami az adott szín fényvisszaverési képességének értéke (HBW). Hőszigetelő rendszerhez 25-ös HBW érték alatti színek használatát nem javasoljuk.