Hőszigetelés kalkulátor

REVCO PRIMER FALIMPREGNÁLÓ

Termékleírás

REVCO PRIMER falimpregnáló gyárilag előkevert, diszperziós kötőanyagú, tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, vödrös kiszerelésű falimpregnáló.

Alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső felületeinek festését megelőző impregnálására, mélyalapozására.

Kapcsolódó videók:

Revco Primer impregnáló szakszerű alkalmazása

MŰSZAKI TÁJÉKOZTATÓ

Alapfelület jellemzői

Az alapfelület szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület szilárd, valamint mozgás- és zsugorodásmentes legyen. A felületnek simítottnak vagy gletteltnek kell lennie. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat az impregnálást megelőzően javítsuk ki. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek. A REVCO PRIMER falimpregnáló nem alkalmas a felület hibáinak kijavítására, azt cementhabarccsal végezhetjük.

Előkészítés és alapozás

Javítsuk ki a felületen lévő hibákat, sérüléseket, repedéseket. A REVCO PRIMER falimpregnálót a felhordás előtt keverjük fel, ezt a folyamatot kis fordulatszámú fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük. A REVCO PRIMER falimpregnáló nem alkalmas a színvakolat előtti vakolatalapozásra, csak a régi felület megerősítésére, homogenizálására.

A színező vakolást megelőző alapozásra használjuk a REVCO PRIMER vakolatalapozót.

Felhordás

A felhordás eszköze: Pamuthenger, ecset vagy szórópisztoly.

A felhordás módja: Egyenletesen felhordva több irányban dolgozzuk el.

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Műszaki adatok

Anyagszükséglet: Pamuthengerrel felhordva: 0,1 – 0,3 liter/m2

A megadott anyagszükségletek sima alapfelületre vonatkoznak. Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Javasolt rétegszám: Minimum 1 réteg.

Hígítás: További hígítást nem igényel.

Feldolgozási hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőmérséklete is +5°C – +25°C között legyen!

Teljes száradási idő: 3 óra, Átvonható: 10 óra múlva.

A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Eltarthatósági idő: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen 2 évig. Használat után a vödröt gondosan le kell zárni!

Kiszerelés: nettó 2,5 liter, nettó 10 liter

A nyilatkozat szerinti teljesítmény érték: NPA (No Performance Assessed)

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

Tudnivalók

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C feletti hőmérséklettől.

A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el a vödrön lévő feliratot és az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinketképzett szakemberek használják. A termékismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük, ez azonban nem mentesíti afelhasználót előzetes gyakorlati próba és szín ellenőrzés elvégzése alól. A felhordás megkezdése után színreklamációt nem fogadunk el. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.