Hőszigetelés kalkulátor

REVCO ORIGO BELTÉRI DISZPERZIÓS FALFESTÉK

Beltéri diszperziós fehér matt alap falfesték

Termékleírás

REVCO ORIGO gyárilag előkevert, műgyanta diszperziós kötőanyagot tartalmazó, matt megjelenésű beltéri, alap falfesték. Kizárólag fehér színben kapható!

Alkalmas régi és új épületek belső vakolt, glettelt, beton, gipsz, gipszkarton felületeinek festésére. Bevonata esztétikus. A fal természetes szellőzését nem gátolja.

 

MŰSZAKI TÁJÉKOZTATÓ

 

Alapfelület jellemzői:

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen terhelhető, mozgás- és zsugorodásmentes. Régi felületek festése esetén a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, illetve a nagyobb repedéseket kaparjuk ki. Az alapfelület hibáit javítsuk ki, a repedéseknél, gipszkarton lapok és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánál alkalmazzunk átfedő megerősítő szalagozást. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek.

Előkészítés és alapozás:

A megelőző munkálatokból származó vagy egyéb okokból a felületen lévő porréteget távolítsuk el. Meszelt vagy nagy nedvszívású alapfelület – mint régi vakolat, pórusbeton, vagy javított alapvakolat festése előtt ajánljuk a REVCO PRIMER falimpregnáló használatát.

A falfestéket a munkálatok megkezdése előtt keverjük fel, ezt a munkafázist fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük.

Felhordás:

A felhordás eszköze: Pamuthenger, ecset vagy airless szórópisztoly.

A felhordás módja: Ügyeljünk az anyag egyenletes eldolgozására!

A szerszámokat és a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal, vízzel le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mechanikai úton távolítható el.

Műszaki adatok:

Anyagszükséglet: ~10 m2/liter/réteg ajánlott hígítás mellett.

REVCO ORIGO beltéri falfesték takaróképessége alapfelülettől függően változó. Az anyag a növekvő hígítás során veszít fedőképességéből, tapadási és kopási szilárdságából. A megadott anyagszükségletek sima alapfelületre vonatkoznak. Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Javasolt rétegszám: Minimum 3 réteg.

Hígítás: Maximum 5% csapvízzel.

Színezés: Nem megengedett!

Feldolgozási hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőmérséklete is +5°C – +25°C között legyen! Ne alkalmazzuk az anyagot huzatban!

Teljes száradási idő: 2 óra, Átvonhatóság: 12 óra múlva.

A megadott értékek 20°C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén, a száradási tulajdonságok meghosszabbodnak, magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén a száradási tulajdonságok csökkennek.

Tisztítás: Amennyiben szükséges, száraz ruhával.

Eltarthatósági idő: Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, a gyártástól számított 1 évig. Használat után a vödröt gondosan le kell zárni!

Kiszerelés: nettó 15 liter

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes osztályba tartozik.

Tudnivalók:

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, 30°C feletti hőmérséklettől. A feldolgozás előtt feltétlen olvassa el a vödör feliratot és az anyaghoz tartozó műszaki tájékoztatót! Műszaki leírásunk feltételezi, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és az ismertetőt eddigi legfrissebb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük, ez azonban nem mentesíti a felhasználót előzetes gyakorlati próba és szín ellenőrzés elvégzése alól. A felhordás megkezdése után színreklamációt nem fogadunk el.

A mintaanyagokon lévő színek tájékoztató jellegűek, a feldolgozásból és az időjárási különbségből adódóan a teljes színazonosság nem garantálható.

Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul, bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.