Hőszigetelés kalkulátor

REVCO DECO RIVER

Egyedi megjelenést nyújtó, köveket tartalmazó díszvakolat.

Termékleírás

Vad folyók, lágy patakok, gleccserek által maguk előtt görgetett, gyöngy simaságúra csiszolt kavicsok, melyek magukban hordozzák a vulkánok örökségét, a föld mélyének nyugalmát.

Vakolatunk páratlan ötvözete az ősi természetes anyagoknak és a modern kémia újításainak, hiszen a kövek súlya komoly műszaki tartalommal bíró kötőanyagot igényel. Legyen a kő szinte homok finomságú, középszemcsés vagy markáns méretű, mind egyedi megjelenést nyújt a felhasznált felületen.

Kapcsolódó videó:

Remix Deco River szakszerű alkalmazása

 

MŰSZAKI TÁJÉKOZTATÓ:

Alkalmazási terület:

A DECO vakolatok alkalmasak régi és új épületek, külső homlokzatainak illetve belső falazatainak exkluzív megjelenést adó díszítésére, dekoratív fedővakolására. A különleges szemcse változatoknak köszönhetően nagyon egyedi megjelenésű, tartós, átlagos beltéri felhasználásnál nagyobb igénybevételre is alkalmas felület érhető el használatával.

Műszaki adatok:

Kültéri felhasználás: (a felhasználási táblázatban kültériként jelölt anyagok esetében)

Vízszintes illetve közel vízszintes felületek bevonására nem javasolt. Amennyiben a hordozó szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a DECO vakolat nem alkalmazható. A megfelelően megszárad bevonat a csapóesőnek tartósan ellenáll. Az alapfelület lehet megfelelő hordképességű cementes alapfelület (cementes vakolat, keménytáblás hőszigetelés glettelése, Ck lap) a javasolt alapozás után

Beltéri felhasználás: az alapfelület leválasztó olajtól mentes beton fal, cementes vakolattal vagy cementes glettel bevont felület lehet. Gipszkartonra, gipszes vakolattal vagy gipszes glettel, beltéri festékkel bevont felületekre nem javasoljuk. Farost, vagy egyéb fa alapú felület esetében megfelelő alapozás után, a nedvesség felvételből adódó mozgások figyelembevételével ajánljuk. Falazó elemekre közvetlenül nem használható. Javasoljuk figyelembe venni, hogy a felület az erős szemcsézettségéből adódóan a díszítő vakolatra rácsapódó olaj (konyhai felhasználás) vagy víz (fürdőszobai felhasználás, vízkő) esetében nehezen takarítható. Nagyobb igénybevételű közösségi terek esetében, ha a felület esetleg elkoszolódott, langyos, enyhe mosószeres vízzel, puha sörtéjű kefével tisztítható.

Alapozás: Kizárólag PRIMER vakolat alapozóval. A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el.

Feldolgozás: A megjelenő tejszerű elszíneződés bizonyos idő után letisztul. A nagyobb anyagvastagság és a színezett kő, illetve üvegzúzalék szemcsézettsége miatt, a DECO anyagok feldolgozása fokozott odafigyelést, termékcsoportonként eltérő feldolgozási metódust, és tapasztalatot igényel. Figyelem, egyes színes üveg, és üveg zúzalékok esetén az alapfelület színe átüthet a Remix deco vakolaton! Javasolt, az egységes világos/fehér alapfelület.

Tárolás

  • ragasztó 4 kg/vödör: Eredeti csomagolásban fagymentes helyen 1 évig.
  • kő szemcsék/vödör: Eredeti csomagolásban száraz helyen korlátlanul eltartható, nem fagyveszélyes.

Kiszerelés, anyagszükséglet: 4 kg kötőanyag + típusonként változó mennyiségű, előre kicsomagolt zúzalék. Az összekevert késztermék töltősúlyát, anyagszükségletét lásd az alábbi táblázatban.

Terméknév, típus Kiadósság Kész töltőtömeg/vödör Felhasználási lehetőség
Metal 1, 2, 3, 4, 5, 6 5,5-6,5 kg/m2 14 kg kültéri/beltéri
Palace 1, 2, 3, 4, 5, 6 8,5-9,5 kg/m2 13 kg + DECO adalékanyag beltéri
Carneval 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 6,5-7,5 kg/m2 14 kg kültéri/beltéri
Stone 1, 2, 3, 4, 5, 6 7-8 kg/m2 13 kg kültéri/beltéri
Glass 1, 3, 4, 5, 6 9,5-10,5 kg/m2 19 kg + DECO adalékanyag beltéri
Glass 2 6,5-7,5 kg/m2 13 kg kültéri/beltéri
River 1 11,5-12,5 kg/m2 17 kg + DECO adalékanyag beltéri
River 2, 5 5-6 kg/m2 15 kg kültéri/beltéri
River 4 11-12 kg/m2 16 kg + DECO adalékanyag beltéri
River 3, 6 3,5-4,5 kg/m2 15 kg kültéri/beltéri
Brocade (csak adalék!) 1-6 3-5 fiola/vödör nem okoz változást kültéri/beltéri

Tudnivalók:

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a felhordás egyszerű szerszámokkal történik, de magasfokú szakértelmet igényel!