Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE WHITE CEMENT GLETT, FEHÉR KÜL- ÉS BELTÉRI FELÜLETKIEGYENLÍTŐ GLETTANYAG

Könnyen feldolgozható, fagyálló glettanyag. Felhordható kézzel és géppel. Alkalmazható bel- és kültérben vakolatok glettelésére, simítására

Termékleírás

Gyárilag előkevert, természetes ásványi anyagokat, fehér cementet és tulajdonságjavító adalékanyagokat tartalmazó felületkiegyenlítő kül- és beltéri gletthabarcs. Tört fehér színű, finomszemcsés, könnyen feldolgozható, fagyálló és mérsékelten páraáteresztő, repedés és zsugorodásmentes. Felhordható kézzel és géppel.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Új és régi épületek, beton, Hvh 10 minőségi jelű cement kötőanyagú vakolattal vakolt felületek simítására, glettelésére alkalmazható külső és belső térben, vizes és normál páraterhelésnek kitett helyiségekben. GROUND FIX univerzális mélyalapozóval kezelt kapart alapvakolat, kőporos felület lesimítására is alkalmas.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza, sérült részeket és egyéb szennyeződéseket, zsaluolajat vagy más elválasztó szereket távolítsuk el a felületről. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a glett nem alkalmazható.

ALAPOZÁS

Amennyiben a felület nagy nedvszívású (pl. kőporos régi vakolat, pórusbeton), a glettelés megkezdése előtt szükséges a GROUND FIX univerzális mélyalapozó használata a megfelelő tapadás elősegítésére.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

A WHITE CEMENT GLETT-et öntsük a szükséges vízmennyiséghez, majd keverjük csomómentesre alacsony fordulatszámú fúrógépbe fogott keverőszárral. Hagyjuk állni az anyagot 3–5 percig, majd még egyszer keverjük át. 0,5–3 mm rétegvastagságban húzzuk fel egy rétegben, rozsdamentes glettvassal vagy simítószerszámmal. A bekevert anyagot javasolt kb. 2–3 óra alatt felhasználni. Vakológépes felhordásra is alkalmas.

FONTOS TUDNIVALÓK

+5°C alatti felületi és léghőmérsékletnél a glett nem használható. A glett száradásáig a felületet nem érheti fagy és erős huzathatás. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad.  A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Fal és mennyezetfűtés esetén a fűtésrendszert a glett teljes szilárdulásáig TILOS üzemeltetni. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

ÉMI TÜV SÜD Kft. 2006/2–00183 V.J.

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: ~1,5 kg/m²/mm/réteg. Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Bekeverés:

7,5 l–10 l csapvíz 1 zsák/25 kg glettanyaghoz.
1,5 l–2 l csapvíz 1 zsák/5 kg glettanyaghoz.
Felhordás eszközei: kézi és gépi.
Bedolgozási idő: 2–3 óra.
Rétegvastagság: 0,5–3 mm/réteg.
Száradási idő: ~6 óra, rétegvastagságtól függően.
Csiszolhatóság: ~6 óra múlva rétegvastagságtól függően.
Átvonhatóság: ~24 óra múlva rétegvastagságtól függően.
Burkolható: ~24 óra múlva rétegvastagságtól függően.
Tapadószilárdság: ≥0,7 N/mm2.
Hőmérséklet: +5°C – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt.
Tűzvédelmi besorolás: Nem tűzveszélyes