Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE THERMO UNI-KLEBER RENDSZERRAGASZTÓ

Alkalmas ásványgyapot hőszigetelő lemezek (MW rendszer), expandált homlokzati (EPS) valamint extrudált lábazati (XPS) polisztirol lapok ragasztására, üvegszövet háló beágyazására kül -és beltérben

Termékleírás

LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL

A THERMO UNI-KLEBER gyárilag előkevert, por alakú, szálerősített, cement-és műgyantakötésű, szürke színű ragasztótapasz, amely könnyen feldolgozható, gazdaságos, jól kenhető, erős, szilárd tapadást biztosít a hőszigetelő lemez és a falszerkezet között.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A THERMO UNI-KLEBER rendszerragasztó alkalmas régi és új épületek extrudált (XPS) lábazati és expandált (EPS) homlokzati, valamint kőzetgyapot hőszigetelő lemezek (MW rendszer) ragasztására, üvegszövet háló beágyazására, glettelésére kül-és beltérben.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Ragasztás esetén: Az alapfelület és a polisztirol lemez is legyen szilárd, száraz, mozgás-, zsugorodás-, por- és mindenféle leválasztó hatású szertől mentes. Az alapfelület lehet ásványi alapú vakolat, beton, tégla, vagy pórusbeton felület. Nagy nedvszívású alapfelület (kőpor, pórusbeton) esetén szükséges a GROUND FIX univerzális mélyalapozóról részletes információt talál a termék adatlapján.

Glettelés esetén: a már összecsiszolt, dűbelezett felület legyen sík, száraz és pormentes. A nagyobb nyílások legyenek PUR habbal kitöltöttek. A mélyre ütött dűbelek felületénél kerüljük a többlet ragasztótapasz felhordását, mert ez a színezővakolat utólagos elszíneződéséhez vezethet.

ALAPOZÁS

Nagy nedvszívású alapfelület (kőpor, pórusbeton) esetén szükséges a GROUND FIX univerzális mélyalapozóról részletes információt talál a termék adatlapján.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

Öntsünk 6-7 l csapvízhez 25 kg THERMO UNI-KLEBER rendszerragasztót. Keverjük csomómentesre alacsony fordulatszámú fúrógépbe fogott keverőszárral, hagyjuk 3-5 percig állni, majd keverjük fel újra. Fontos, hogy a bekeverést követően többletvizet ne adjunk hozzá. A bekevert anyagot tanácsos 3 órán belül felhasználni.

Táblák ragasztása: A hőszigetelőlapok hátoldalára csíkokban-pogácsákban, pont-peremragasztással, a felület minimum 40%-os fedettségével ragasszunk. A táblákat egymáshoz kötésben, és a síkok pontos beállításával ragasszuk fel lentről felfelé haladva, ügyelve arra, hogy a ragasztótapasz az összeillesztések közé ne kerüljön. Hálóágyazás előtt végezzük el a szükséges összecsiszolást és dübelezést. Ügyeljünk arra, hogy a falnyílások sarkai nem eshetnek egybe a szigetelőlapok függőleges és vízszintes fugáival. Csak a lapok 15 cm-nél szélesebb darabjai használhatóak és csak mezőközépen!

FONTOS TUDNIVALÓK

A rendszerragasztó használatát illetően minden egyéb kérdésben a MÉVSZ (MAGYAR ÉPÍTŐKÉMIA és VAKOLATSZÖVETSÉG) útmutatásai az irányadóak. A THERMO UNI-KLEBER rendszerragasztó párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5 és + 25 °C között legyen. A rétegvastagság, hőmérséklet, és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A rendszerragasztót a kötés ideje alatt csapadék nem érheti! Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az ide vonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.) hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 13494/ETAG004

MŰSZAKI ALAPADATOK

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény polisztirol ragasztása esetén:

  • ragasztáshoz: 3-4 kg/m2
  • hálóágyazáshoz: 3-4 kg/m2

Anyagigény kőzetgyapot ragasztása esetén:

  • ragasztáshoz: 5-6 kg/m2
  • hálóágyazáshoz: 5-6 kg/m2

Bekeverés: 6-7 csapvíz 1 zsák/25 kg polisztirol ragasztóhoz.

Felhordás eszközei: fogazott rozsdamentes glettvas vagy fogazott H kartecsni

Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra

Hőmérséklet: +5 és +25 °C között

Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20 °C-on értendőek

Bedolgozhatósági idő: max. 3 óra

Tapadószilárdság: ≥1,1 N/mm2

Tűzvédelmi besorolás: A1