Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE TERRA EXTRA MAGAS FEDŐKÉPESSÉGŰ BELTÉRI FALFESTÉK

Normál falfelületekre. Kiválló fedőképességű, kopásálló, mérsékelten páraáteresztő beltéri matt falfesték. Fehér, illetve egyedileg színezhető

Termékleírás

A TERRA EXTRA beltéri, acryl bázisú, vizes hígítású, környezetbarát matt falfesték belső normál falfelületekre. Kiváló fedőképességű, színtartó, mérsékelten páraáteresztő, időtálló. A fal természetes szellőzését nem gátolja. Rendelhető fehér színben.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Új és régi falfelületek és mennyezetek dekoratív bevonata, normál és vizes helyiségek (konyha, fürdőszoba, mosókonyha stb.) esetén. Simított alapvakolatra, gipszkarton lemezre, glettelt felületekre, polisztirol díszítőelemekre, tapétára, műgyanta alapú falfestékkel festett felületekre egyaránt alkalmazható

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Az alapfelület teljesen szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen.A felület legyen homogén, sérülésmentes, simítással vagy gletteléssel ellátott. Eltérő struktúrájú és nedvszívás különbséggel rendelkező alapfelület esetén javasoljuk a teljes felület simítóhabarccsal, ragasztótapasszal vagy glettel történő átvonását, valamint alapozását. Ha a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, vagy meszes alapú, a festék nem alkalmazható. Amennyiben a felületen nikotin vagy korom réteg található, a festést megelőzően gondoskodjunk a szennyezett részek speciális anyaggal történő átvonásáról.

ALAPOZÁS

Kizárólag a GROUND FIX univerzális mélyalapozó használható a megfelelő tapadás elősegítésére. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására! Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5–+25 °C között legyen.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

Alapozás után legalább 6 óra elteltével kezdjük meg a felhordást, miután meggyőződtünk arról, hogy az alapozó teljes mértékben megkötött és száraz! Felhasználás előtt a TERRA INTERIOR PAINT festéket keverőszárral alacsony fordulaton jól keverjük össze. Egy helyiségben, egy töltésdátumú anyagot használjunk, vagy keverjük össze a szükséges mennyiséget egy nagyobb edényben.  A felhordás történhet ecsettel, teddy-hengerrel, vagy szórópisztollyal. Mindig az alapfelület strukturáltságának megfelelő szerszámot használjunk. Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással, vagy az élek mentén végezzünk. Egy falfelületet egy munkamenettel kell befejezni. Festés után a szerszámokat és elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni.

FONTOS TUDNIVALÓK

Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5°C–+25°C között legyen. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a száradást.  A második festékréteg az első réteg száradása (20°C-on 4 óra múlva) után vihető fel. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 13300

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: 9-10m2/l/réteg.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Hígítás:
~0,15 l csapvíz 1 l festékhez első rétegben, 0,5 dl csapvíz 1l festékhez második, harmadik rétegben.
Felhordás eszközei: ecset, teddy henger, szórópisztoly.
Javasolt rétegszám: 2–3 réteg.
Porszáradás: ~2 óra.
Száradási idő: ~4 óra.
Átvonhatóság: ~4 óra múlva.
Hőmérséklet: +5°C – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Színválaszték: fehér színben, egyedileg színezhető.
Színezhetőség: egyedileg színezhető
Tisztíthatóság: finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!
Kültéri/beltéri: kizárólag beltéri felhasználásra.
Tűzvédelmi besorolás: nem tűzveszélyes