Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE ROCK IMPREGNATED, TERMÉSKŐ IMPREGNÁLÓ

Vízlepergető hatást biztosít, védi a köveket, fugázó anyagot a fagyástól, mohásodástól

Termékleírás

Folyékony, színtelen, szagtalan impregnáló anyag. A terméskövek, vagy pattintott tégla esetén az impregnáló anyag védi a köveket,- téglát, illetve a fugázó anyagot a fagyástól és a mohásodástól, könnyíti a tisztítását és felpezsdíti az eredeti színét. A bevonó anyag vízlepergető hatást biztosít.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Terméskő burkolatok, pattintott tégla díszburkolatok utólagos felületi kezelésére. BETON PAINT – PALA-, LÁBAZATI-, ÉS BETON FESTÉK járófelületre felhordása után ajánlott a felületvédelem érdekében.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

A ROCK IMPREGNATED terméskő impregnáló anyag felhordása előtt a felületet meg kell tisztítani. A felület száraz és pormentes legyen.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

A bevonó anyagot mindig száraz, tiszta, pormentes felületre kell felhordani 2 rétegben. A 2 réteg között 20 °C felületi és léghőmérséklet esetén minimum 4 óra száradási időt kell biztosítani. Nedves, párás, csapadékos időben a bevonó anyagot nem szabad felhasználni! Felhordás után legalább 12 órán át védeni kell a csapadéktól, illetve nedvességtől. A felhordás és száradási idő alatt a felületi és léghőmérséklet 10 °C alá nem süllyedhet, illetve tűző napon a termék használata nem javasolt. A bevonó anyagba idegen anyagot belekeverni tilos!

FONTOS TUDNIVALÓK

Az impregnálást 2–3 évente célszerű megismételni a kő minőségétől a felhordott anyag mennyiségtől és az igénybevételtől függően. A ROCK IMPREGNATED terméskő impregnáló anyag teljes felületre történő felhordása előtt javasolt felület próbát végezni! A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a száradást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 15824.

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: 6–10 m2/l a felülettől és annak nedvszívó képességétől függően.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Hígítás: 1 l anyaghoz 1 l csapvíz, első rétegként, második rétegként 1 l anyaghoz max. 0,3 l víz.
Javasolt rétegszám: 2 réteg.
Felhordás eszközei: ecset, henger, szórópisztoly.
Átvonhatóság: 2 réteg között min. 4 óra száradási időt kell biztosítani.
Száradási idő: ~4 óra.
pH érték: 8,4 ±3% (10%-os vizes szuszpenzióban).
Hőmérséklet: +10°C – + 25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Kültéri/beltéri: kültéri felhasználásra.
Tisztíthatóság:  finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!
Tűzvédelmi besorolás: tűzveszélyes