Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE ROCK FUGEN, TERMÉSKŐ FUGÁZÓ

Terméskő fugázáshoz külső és belső felületekre

Termékleírás

Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyanta kötésű fagyálló fugázó anyag. Természetes ásványi töltőanyagot, színező anyagot és tulajdonságjavító adalék-anyagot tartalmaz. A ROCK FUGEN terméskő fugázó anyag FUGEN katalógusból 5 színből választható.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Terméskő fugázáshoz külső és belső területekre.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

A fugázást csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után lehet megkezdeni. A fugázandó felületnek száraznak, por, olaj és zsírmentesnek kell lennie. A fugahézagokban nem lehet ragasztó, sem egyéb szennyezettség. Fal és padlófűtés esetén a rendszer nem üzemelhet a fugázás és a száradási idő alatt.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

A ROCK FUGEN terméskő fugázóanyag felhasználása előtt meg kell győződni arról, hogy a fugázandó felület tökéletesen szilárd-e. Az anyagot a vízzel, fúrógépbe erősített keverőszárral, folyamatos keverés mellett kell csomómentesre keverni. A bekevert anyagot 10–15 perc pihentetés után újra át kell keverni. Az elkészített masszát gumis simítóval kell elkenni a felületen, a fugahálóra átlós irányban. Az anyag kellő meghúzása után a burkolatot nedves szivaccsal, vagy ruhával le kell tisztítani, majd egy nedvszívó anyaggal szárazra törölni. Egy felület (helyiség) fugázását azonos töltésdátumú, azonos vízmennyiséggel egyszerre bekevert anyaggal végezzük.   Az előre bekevert anyagot 3 órán belül fel kell használni!

FONTOS TUDNIVALÓK

A kifugázott burkolat korai és/vagy bő vízzel történő lemosása foltosodást és a fugázó színének kifakulását okozhatja (fugafátyol bedörzsölése). A keverővíz túladagolása repedést, foltosodást, kifehéredést, és a vízállóképesség csökkenését okozhatja. A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül színezőanyagot vagy egyéb más anyagot házilag hozzáadni nem szabad. A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a felület és a levegő hőmérséklete +5°C–+25°C között kell, hogy legyen, s ez idő alatt csapadék sem érheti. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 13888.

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: 10–15 kg/m2 fugaszélességtől és a burkolókő méretétől függően.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Bekeverés:
~6 l csapvíz szükséges 1 zsák/25 kg fugázó anyaghoz.
Felhordás eszközei: gumis simító, szivacs.
Bedolgozási idő: ~3 óra.
Kötési idő: ~6 óra.
Száradási idő: ~24 óra.
Járható: ~24 óra.
Terhelhetőség: ~24 óra.
Tapadószilárdság: ≥0,6 N/mm2.
Kötés utáni hőállóság: –30°C – +70°C között
Hőmérséklet: +5°C–+25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Szemcseméret: csomómentes szemcseméret: 0–1,3 mm.
Színválaszték: 5 színben, FUGEN katalógusból.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra.
Tűzvédelmi besorolás: Nem tűzveszélyes