Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE PUTZ-L , LÁBAZATI ALAPVAKOLAT

Kézi, felhordásra alkalmas. Fagyálló, csapó esőnek ellenálló, kis vízfelvételű, nagy szilárdságú, anyagában simítható lábazati vakolat ásványi alapfelületre

Termékleírás

Kézi felhordásra alkalmas, felhasználásra kész, gyárilag előkevert vízzel keverhető száraz habarcs, amely cement és mész kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A PUTZ-L lábazati cementvakolat új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok lábazatainak víztaszító alapvakolata. Tégla, beton, pórusbeton, mészhomok tégla, terméskő, falazatokon alkalmazható. A falazat vízszigetelése alatt is felhasználható. Ellenáll a csapóesőnek, kis vízfelvételű, fagyálló, nagy szilárdságú, anyagában simítható. Javasolt vastagság: 20 mm/réteg.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket, festékrétegeket, olaj, zsír és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről. Alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket lehetőség szerint a vakolás megkezdése előtt két héttel, ahol nem egységes a felület, illetve a különböző anyagú felületek találkozásánál rozsdamentes rabic háló alkalmazása javasolt. Amennyiben nagy nedvszívású tégla, vagy pórusbeton az alapfelület, végezzünk előnedvesítést.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

Az előkészített felületre a vakolat felhordása 1 rétegben, maximum 15-20 mm vastagságban kerülhet. Az előírt keverővíz mennyiséghez a zsák tartalmát fokozatosan hozzáadva minimum 5-6 perc alatt csomómentesre keverjük. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel, esetenként keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel. Ha a felület kiegyenlítéséhez nagyobb rétegvastagság szükséges, akkor a vakolatot csak több rétegben lehet felvinni és az első réteg felületét vakolatfésűvel vagy vágással érdesíteni kell a megfelelő tapadás biztosítása érdekében. A lehulló vakolóanyagot újra felhasználni TILOS! A bekevert anyagot ~2 órán belül fel kell használni.

FONTOS TUDNIVALÓK

A vakolat száradásáig a felületet nem érheti fagy és erős huzathatás. A friss vakolatot óvjuk a gyors kiszáradástól. Várakozási idő a felület átvonásához vakolat milliméterenként 1 nap. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 998–1.

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: ~16 kg/m2/ 1 cm. Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Bekeverés:
5-6 l csapvíz 25 kg PUTZ-L száraz habarcshoz.
Felhordás eszközei: hagyományos kőműves szerszámokkal.
Bedolgozási idő: ~2 óra.
Rétegvastagság: 15-20 mm/réteg.
Száradási idő: 24 óra/ 1 cm.
Átvonhatóság: vakolat mm-ként 1 nap.
Tapadószilárdság: ≥0,1 N/mm2.
Nyomószilárdság: ≥5 N/mm2.
Hajlító szilárdság: ≥2,0 N/mm2.
Páraáteresztő képesség: ~15μ.
Max. szemcse méret: 2 mm.
Hőmérséklet: +5°C – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42%  relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri  felhasználásra  egyaránt.
Tűzvédelmi besorolás: Nem tűzveszélyes