Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE PUTZ-G, ELŐFRÖCSKÖLŐ

Kézi és gépi előfröcskölő (gúzoló), az alapvakolatok felhordása előtt alkalmazható bel- és kültérben

Termékleírás

A PUTZ-G cementes gúzoló gyárilag előkevert száraz habarcs, közvetlenül a felhasználás előtt vízzel össze kell keverni. Cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonság javító adalékanyagokat tartalmaz. Kézi és gépi felhordásra is használatos. Nagy szilárdsággal bíró, kiváló tapadást biztosító habarcs, mely csökkenti és kiegyenlíti a nedvszívást a falazóelemeken.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A PUTZ-G cementes gúzoló szárazhabarcs ipari objektumok, középületek, új és régi lakóépületek külső és belső falainak alapvakolás előtti fröcskölőanyaga. Közvetlenül a falazóelemekre hordjuk fel. A falazóelemek és az alapvakolat között megfelelő tapadóerőt biztosít. Egyenletes nedvszívású felületkészítésre  kézi és gépi alapvakolatok felhordása előtti  ajánlott.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket távolítsuk el a felületről.  A nagyobb repedéseket, illetve ahol nem egyenletes a felület legalább 3 nappal a gúzoló felhordása előtt vakolóhabarccsal ki kell javítani. Amennyiben nagy nedvszívású tégla, vagy pórusbeton az alapfelület, a PUTZ-G gúzoló habarcs felhordása előtt végezzünk előnedvesítést a falazat nedvességtartalmától, és a  hőmérséklettől függően.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

A PUTZ-G cementes gúzoló szárazhabarcsot az építkezési helyszínen keverjük össze az ajánlott vízmennyiséggel betonkeverőben, horizontális keverővel, vagy kézzel. Megfelelő keverőszárat használva keverőgéppel is feldolgozható. Ajánlott keverési idő: 5 perc, majd pihentesse az anyagot 5 percig, ezután 2 percig ismét keverje át. Felhordása hagyományos kőműves szerszámokkal vagy vakológéppel történhet.

FONTOS TUDNIVALÓK

A PUTZ-G cementes gúzoló habarcs párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható.  Felhordásához +5°C – +25 °C közötti hőmérséklet az ideális. Felhordása és kötési ideje alatt csapadék és fagy nem érheti. Termékeinkhez más anyagot házilag hozzá adni nem szabad! A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a kötési időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 998-1.

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: ~6 kg/m2.

Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.

Bekeverés:
9-10 L csapvíz/25 kg zsák.
Felhordás eszközei: Hagyományos kőműves szerszámmal kézzel,  és gépi felhordással.
Bedolgozási idő: ~ 2 óra.
Száradási idő: ~ 24 óra.
Rétegvastagság: ~ 5 mm.
Szemcseméret: max. 1,5 mm.
Nyomószilárdság: ≥15 N/mm2
Tapadószilárdság: ≥0,3 N/mm2
Hajlítószilárdság: ≥5 N/mm2
Páradiffúziós ellenállási szám: ~μ 15.
Hővezetési tényező: 0,9 W/mK
Hőmérséklet:  +5°C – +25°C között.
Páratartalom:  A megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Kültéri/beltéri: Kültéri és beltéri felhasználásra.
Tűzvédelmi besorolás: Nem tűzveszélyes