Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE NEXT CARBON 80 HŐSZIGETELŐ LEMEZ

Homlokzati, szürke színű, grafitadalékolt, kiemelkedő hőszigetelő képességű expandált hőszigetelő lemez

Termékleírás

LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL

Homlokzati hőszigetelésre kifejlesztett, előre gyártott, felhasználásra kész, szürke színű, grafit adalékolt, expandált EPS hőszigetelő lemez

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A NEXT CARBON 80 hőszigetelő lemez főként homlokzatok hőszigetelésére lett kifejlesztve. A hőszigeteléssel tartós épületszerkezeteket, komfortos, gazdaságosan üzemeltethető épületeket kapunk. A termék homlokzati hőszigetelő bevonatrendszerekben alkalmazott, pihentetett polisztirol keményhab. Grafit színű alapanyagának köszönhetően lényegesen alacsonyabb hővezetési ellenállással rendelkezik, mint fehér változata, ezáltal nagyságrendileg 20%-kal jobb hőszigetelő tulajdonság érhető el.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Régi és új, vakolt és vakolatlan kő, tégla, pórusbeton, beton és vasbeton falszerkezetek, valamint meglévő homlokzati hőszigetelő rendszerek külső hőszigetelő burkolására alkalmazható.  Az alapfeltételeken és az alap műszaki igényeken túlmenően, a hőszigetelő rendszer kivitelezése során az érvényes rendelkezések és gyártói előírások tételes betartása kötelező!

FELDOLGOZÁS MÓDJA
A mélyalapozóval megerősített, tapadóképes, kiszáradt felületre kell felragasztani a hőtechnikai méretezés szerinti expandált polisztirol lapokat. A hőszigetelő lapokat a szélein és pontszerűen több helyen polisztirol ragasztóval be kell kenni, és a falfelületre egymáshoz szorosan illesztve, kötésben kell felhelyezni.
A polisztirol lapok közötti hézagokba ragasztó ne kerüljön. Célszerű a polisztirol lapokhoz rögzítő dübelt használni, az éleket élvédővel biztosítani.
FONTOS TUDNIVALÓK

Táblaméret: 500 x 1000 mm

Vastagság: 20 mm-től 300 mm-ig

Élképzés: egyenes

Szabványos jelölés: EPS – EN 13163 – T2-L2-W2-S2 – P3-DS(70.-)1 – BS125 – CS(10)80 – DS(N)2 – TR150

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 13163

OFI vizsgálati jegyzőkönyv száma: 415.483-1-5

NMÉ tanusítvány száma: A-105/2015

MŰSZAKI ALAPADATOK

 

TÁBLAMÉRET: 50cm/100cm
HŐVEZETÉSI TÉNYEZŐ: 0,031 W/mK
NYOMÓSZILÁRDSÁG: ≥ 80 kPa
FELÜLET: sima
ÉLKÉPZÉS: egyenes
ELÉRHETŐ MÉRETEK
2 cm – 30 cm