Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE GROUND SIL, SILICON VAKOLATALAPOZÓ

Hengerrel vagy ecsettel felhordható alapozó, lélegző rendszerek esetén a SILICON és MINERAL díszvakolatokhoz. Az IMAGINE és PASTEL színkártyák alapján színre keverhető

Termékleírás

Felhasználásra kész szilikon bázisú, magas páraáteresztő képességű alapozó. Az IMAGINE és a PASTEL színkártya alapján színre keverhető.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Simított alapvakolatra, betonfelületre, glettelt falfelületek alapozására alkalmas, SILICON NEXT, SILICON PASTEL, MINERAL PLAST díszvakolatok alapozójaként.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Az alapfelület teljesen szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felület legyen sík, homogén, sérülésmentes, simítással vagy gletteléssel ellátott. Eltérő struktúrájú és nedvszívás különbséggel rendelkező alapfelület esetén javasoljuk a teljes felület simítóhabarccsal, ragasztótapasszal vagy glettel történő átvonását. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a termék nem alkalmazható. Nagy nedvszívású alapfelületek, régi mész-cement vakolatok, vagy perlites alapvakolatok esetén az alapozót 2 rétegben javasoljuk felhordani.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

A falfelület alapozását a díszvakolat felhordása előtt 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására! Minden esetben a vékony vakolat színével megegyező vakolatalapozót használjunk! A felhordást végezhetjük teddy hengerrel, ecsettel, illetve szórópisztollyal. A díszvakolatot a már száraz alapozó rétegre szabad csak felhordani.

FONTOS TUDNIVALÓK

A GROUND SIL vakolatalapozó párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Az alapozó felhordásához +5°C–+25°C közötti hőmérséklet az ideális, s ez idő alatt csapadék sem érheti. Termékeinkhez színezőanyagot, egyéb más anyagot (a feltüntetett vízmennyiségen kívül) házilag hozzáadni nem szabad! Felhordás előtt a színt ellenőrizni szükséges, mert felhordás után színreklamációt nem áll módunkban elfogadni. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 15824/ETAG 004.

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: ~0,2 kg/m² a levegő hőmérsékletétől és páratartalmától függően. Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Hígítás:
max. 0,15 l csapvíz 1 l GROUND SIL vakolatalapozóhoz.
Felhordás eszközei: teddy henger, ecset, szórópisztoly.
Porszáradás: ~2 óra.
Száradási idő: ~6 óra.
Hőmérséklet: +5°C – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Színezhetőség: IMAGINE és PASTEL színkártya színeiben.
Színválaszték: gyárilag előkeverve, IMAGINE színező rendszerrel.
Kültéri/beltéri: kültéri, beltéri felhasználásra.
Tűzvédelmi besorolás: nem tűzveszélyes