Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE FUGEN FLEX CG2, FLEXIBILIS, VÍZLEPERGETŐ FUGÁZÓANYAG

Nagy kopásállóságú, poralakú, víz és fagyálló, nagy szilárdságú, színtartó fugázó habarcs

Termékleírás

Flexibilis, vízlepergető, különösen képlékeny, nagy kopásállóságú, nagy szilárdságú, színtartó, jól tűri a nagy hőingadozást, gombásodásgátló hatással. A fugázó anyag alacsony vízfelvételű, padlófűtés és falfűtés rendszerekre is ajánlott, könnyen tisztítható. 16 színben a FUGEN katalógus alapján.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Alkalmas padlófűtésekre helyezett hidegburkolatok és nagy igénybevételnek kitett felületek fugázásához bel- és kültérben. Csempe-, gránit-, márvány-, műkő-, gres-, kerámialapok fugahézagainak kitöltésére 2–7 mm-ig. Saválló fugázásra és dilatációs hézagok kitöltésére illetve nagy vízterhelésnek kitett helyeken (ipari környezetben, autómosókban, stb.) nem alkalmazható.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

A fugázást csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után lehet megkezdeni. A fugázandó felületnek száraznak, por, olaj és zsírmentesnek kell lennie. A fugahézagokban nem lehet ragasztó, sem egyéb szennyezettség. Fal és padlófűtés esetén a rendszer nem üzemelhet a fugázás ideje alatt.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

A fugázó anyagot a szükséges mennyiségű vízzel keverőszárral folyamatos keverés mellett kell csomómentesre keverni. A bekevert anyagot 10–15 perc pihentetés után újra át kell keverni. Az elkészített anyagot gumis simítóval kell elkenni a felületen, a fugahálóra átlós irányban. A fugázó anyag kellő meghúzása után a burkolatot nedves szivaccsal le kell tisztítani, majd egy nedvszívó anyaggal szárazra törölni. A hézagolást megelőzően végezzen próbafugázást, különösen intenzív színek esetén (lapelszíneződés megakadályozása)!

FONTOS TUDNIVALÓK

A bekevert anyagot 2 órán belül fel kell használni. A kifugázott burkolat korai és/vagy bő vízzel történő lemosása foltosodást és a fugázó színének kifakulását okozhatja (fugafátyol bedörzsölése). A keverővíz túladagolása repedést, foltosodást, kifehéredést, és a vízállóképesség csökkenését okozhatja. Egy felület (helyiség) fugázását azonos töltésdátumú, azonos vízmennyiséggel egyszerre bekevert anyaggal végezzük. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül színezőanyagot vagy egyéb más anyagot házilag hozzáadni nem szabad. A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a felület és a levegő hőmérséklete +5°C –+25 °C között kell, hogy legyen, s ez idő alatt csapadék sem érheti. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 13888 szerint CG2.

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: 0,3–0,8 kg/m2 a tervezett fugaszélességtől és lapmérettől függően.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Bekeverés:

6 l–8 l csapvíz szükséges 1 zsák/20 kg fugázó anyaghoz.
1,2-1,6 l csapvíz 1 vödör/4 kg fugázó anyaghoz.
Felhordás eszközei: gumis simító, fugamosó szivacs
Bedolgozási idő: max. 2 óra.
Száradási idő: ~24 óra.
Járható: ~24 óra.
Terhelhetőség: ~24 óra.
Tapadószilárdság: ≥0,5 N/mm2.
Kötés utáni hőállóság: –30°C  – +70°C között
Hőmérséklet: +5°C  – +25 °C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Fugaszélesség: 2–7 mm.
Szemcseméret: csomómentes szemcseméret: 0–1,3 mm.
Színválaszték: 16 színben a FUGEN katalógusból.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra.
Tűzvédelmi besorolás: Nem tűzveszélyes