Hőszigetelés kalkulátor

KINGSTONE ANTIK COLOR FALLAZÚR, DEKORATÍV KÜLTÉRI- BELTÉRI BEVONÓANYAG

Bevonó anyag kül- és beltéri használatra, az ANTIK COLOR GLETT mintázása és a GROUND FIX alapozó felhordása után

Termékleírás

Felhasználásra kész, acryl bázisú, környezetbarát, mosható fallazúr. Rendelhető az IMAGINE színkatalógus alapján.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Kül- és beltéri használatra az ANTIK COLOR GLETT és a GROUND FIX alapozó felhordása és mintázása után.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Az ANTIK COLOR GLETT-tel ellátott alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, vagy meszes alapú, az ANTIK COLOR FALLAZÚR nem alkalmazható. Amennyiben a felületen nikotin vagy korom réteg található, a lazúr felhordását megelőzően gondoskodjunk a szennyezett részek speciális anyaggal történő átvonásáról.

ALAPOZÁS

Kizárólag GROUND FIX univerzális mélyalapozó használható a megfelelő tapadás elősegítésére. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására! Párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5°C–+25°C között legyen. Az alapozót a kötés ideje alatt csapadék nem érheti!

FELDOLGOZÁS MÓDJA

Az ANTIK COLOR FALLAZÚR csak a glett és az GROUND FIX univerzális mélyalapozó teljes száradása után hordható fel. A kívánt színű ANTIK COLOR FALLAZÚR-t maximum 25% vízzel hígíthatjuk. Az antik hatás eléréséhez két festőszakemberre van szükség. Az egyik szakember az ANTIK COLOR FALLAZÚR-t hordja fel hagyományos festőhengerrel, a másik szakember pedig közvetlen a fallazúr felhordása után tiszta csapvízzel nedvesített szivacs (nyeles kemény szivacsos simító) segítségével részben eltávolítja a felületről. A szivaccsal vízszintes vagy függőleges visszaszedést végezzünk a felületen. Minél több fallazúrt távolítunk el a falról úgy a fal színhatása egyre világosabb lesz, ezért célszerű egy próbát tartani mielőbb a nagyobb felület szivacsozásához nekilátunk. Száradás után alakul ki a végleges színhatás.

FONTOS TUDNIVALÓK

+5°C alatti felületi és léghőmérsékletnél az ANTIK COLOR FALLAZÚR nem használható. A fallazúr száradásáig a felületet nem érheti fagy és erős huzathatás.  A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a száradást. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. Fal és mennyezetfűtés esetén a fűtésrendszert a fallazúr teljes száradásáig tilos üzemeltetni. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 13300.

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: 0,1–0,15 l/m2 a felülettől és kívánt színhatástól függően csak 1 réteg szükséges.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően
Hígítás: ~0,25 l csapvíz 1 l fallazúrhoz.
Felhordás eszközei: festő henger, nyeles kemény szivacsos simító.
Száradási idő: ~10 óra .
Átvonhatóság: 24 óra. Figyelem! Felülfestés esetén a struktúra megváltozik.
Hőmérséklet: +5°C – + 25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Színválaszték: IMAGINE színkártya színeiben.
Színezhetőség: gyárilag előkeverve, IMAGINE színkártya színeiben.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra.
Tisztíthatóság:  finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!
Tűzvédelmi besorolás: